SKŁADNIKI
opakowanie boczniaków (kupiłam w Lidlu)
pół kalafiora
kasza gryczana
sól pieprz
śmietana lub jogurt
masło klarowane
koperek
pietruszka
cebula
PRZYGOTOWANIE
Do garnka wlać wodę. Boczniaki umyć pokroić i wrzucić do wody i doprowadzić do wrzenia. Niech się chwilę pogotują. Boczniaki odcedzić i dodać do garnka cebulkę pokrojoną oraz trochę masła klarowanego. Można dodać oliwę zamiast masła. Posolić i dusić pod przykryciem. Dodać też pokrojony kalafior. Posolić popieprzyć. I dusić pod przykryciem.
W osobnym garnku gotujemy kaszę gryczaną.
Gdy boczniaki będą gotowe dodajemy 2 łyżki śmietany pokrojony koperek i pietruszkę i mieszamy.
Zdejmujemy z ognia i na talerz :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz