SKŁADNIKI
1 plasterek mięsa schabu
garść pieczarek
cebula
kawałek papryki
garść sera żółtego
szpinak
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE
(czas ok 10min)
Mięso należy utłuc jak na kotlet, posolić popieprzyć i podsmażyć i położyć na blaszce
. Cebulkę i pieczarki posiekać i podsmażyć. Usmażone pieczarki położyć na schabie. Potem ułożyć paprykę i posypać serem żółtym.
Na koniec podpiec w piekarniku z 15 min i gotowe. Pycha!
Można połączyć na talerzu ze szpinakiem ... :))
(dzięki Ania)
Schab z pieczarkami jest jednym z ulubionych dań wybieranych przez naszych klientów w http://zajazdkruszwica.pl/. Twój wygląda nadwyraz apetycznie!
OdpowiedzUsuńMniam pyszności!
OdpowiedzUsuń