10 lutego 2014

zapiekany schab z pieczarkami i serem




SKŁADNIKI 

1 plasterek mięsa schabu 
garść pieczarek 
cebula 
kawałek papryki 
garść sera żółtego 
szpinak 
sól i pieprz 

PRZYGOTOWANIE 
 (czas ok 10min) 

Mięso należy utłuc jak na kotlet, posolić popieprzyć i podsmażyć i położyć na blaszce









. Cebulkę i pieczarki posiekać i podsmażyć.  Usmażone pieczarki położyć na schabie. Potem ułożyć paprykę i posypać serem żółtym. 




Na koniec podpiec w piekarniku z 15 min i gotowe. Pycha! 
 Można połączyć na talerzu ze szpinakiem ... :)) 


(dzięki Ania) 




2 komentarze:

  1. Schab z pieczarkami jest jednym z ulubionych dań wybieranych przez naszych klientów w http://zajazdkruszwica.pl/. Twój wygląda nadwyraz apetycznie!

    OdpowiedzUsuń