18 sierpnia 2014

roladki z grillowanego bakłażana z wędzonym twarogiem i oliwkami




SKŁADNIKI 

bakłażan 
twaróg wędzony 
oliwki 
sól papryka ostra 
czosnek 


PRZYGOTOWANIE 

Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry i posypać solą i odstawić na chwilę żeby się "spocił". 

A teraz trochę reklamy z Lidla ;) Znalazłam fajny twaróg wędzony - smakiem bardzo przypomina oscypki. 

 Kosztuje niewiele- 3,99 zl za 250g


Oliwki pokroić w plasterki. Ząbek czosnku posiekać lub sprasować. Twaróg rozdrobić widelcem. Wymieszać składniki. 

Plastry bakłażana wysuszyć ręcznikiem papierowym i ... ja wrzuciłam na patelnię do grillowania. :) posypałam je papryką

Miękkie plastry układamy na talerzu i dajemy farsz i zawijamy.
Spinałam na chwilę wykałaczką



 

4 komentarze:

  1. wspaniałe :) wiem wiem :) mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twaróg faktycznie świetny :) Sama nie raz go już jadłam, jednak po sprawdzeniu ilości kcal szczęka mi opadła, ma ich około 500 - jak dobrze pamiętam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Musisz pamiętać że w tej diecie chodzi o produkty z niskim IG czyli można nawet boczek bo cukru nie podniesie :D a że cholesterol i kalorie to inna sprawa :) chodzi mi o to że nie wszyscy liczą kalorie bo nie każdy jest otyły. Niskie IG ma na celu pomoc trzustce ... a kalorie to juz inna sprawa. :) Indywidualna :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń