8 maja 2014

leczo z cukinią



SKŁADNIKI 

2 papryki 
cukinia 
seler naciowy
cebula 
por
pomidory 
przyprawy -sól pieprz
oliwa


PRZYGOTOWANIE 

Cebulkę podsmażyć na oliwie. Pokroić cukinię w kostkę, paprykę, por i galązkę selera. Dodajemy pomidory pokrojone i dusimy na wolnym ogniu. Mozna podlać odrobiną wody. 






W trakcie gotowania przyprawić solą pieprzem. Mieszać od czasu do czasu żeby się nie przypaliło. 




Chociaż lubię wersję wege, tutaj wrzuciłam laskę kabanosa ;) ale nie trzeba :)

3 komentarze:

  1. Ale mi się leczo zachciało! Dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto, smacznie i zdrowo, czyli tak właśnie lubię najbardziej :D Dzięki wielkie za inspiracje i zapraszam do mnie na bloga, gdzie też od niedawna stawiam pierwsze kroki kulinarne ;) http://leczo.net.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. trochę z opóżnieniem odpisuję - ale dzięki za link- będę zaglądać :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń