przepisy w skrócie



Najistotniejszą rzeczą w układaniu odpowiedniego jadłospisu jest jego indywidualne dobranie do każdego, pod względem kaloryczności i składu, w zależności od wieku, płci, masy ciała, nasilenia objawów choroby, rodzaju farmakoterapii.

Jeśli nie masz pomysłu na danie- zajrzyj tutaj... :) zapraszam





11 komentarzy:

  1. Super BLOG. Przepisy wspaniałe. Bardzo Ci dziekuję, że go prowadzisz. Szkoda tylko, że wcześniej go nie znalazłam. ..ale jak juz wiem o nim to bedę zaglądała tu bardzo często. Pozdrawiam gorąco.

    OdpowiedzUsuń
  2. fajnie :) cieszę się :))) zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale świetne przepisy, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł i świetne wykonanie :) ja o swojej insulinoopornosci (+zespół metaboliczny i inne choroby w pakiecie) wiem od dwóch tygodni i przyznam, że bladego pojęcia nie mam, co i jak :) Coś czuję, że znajdę tutaj swój jadlospis na najblizszy miesiąc, póki się wszystkiego nie nauczę ; P

    OdpowiedzUsuń
  5. :) i taki był zamysł ... nie tyle co o przepisy chodziło a głównie o pomysły na codzienne urozmaicenia :) zapraszam i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. czy te przepisy są dla ludzi z insulinoopornością?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak - ALE - proszę pamiętać że każdy powinien traktować swoją dietę indywidualnie.

      Usuń
  7. Witaj Agnieszko. Dziękuje Ci za tą stronkę :) Dowiedziałam się niedawno, że mam IO i myślałam, że mój jadłospis będzie bardzo ubogi. Dzięki Twojej stonce tak nie będzie :)
    Będę wdzięczna jak podasz proporcje do naleśników, placów i racuchów :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Witaj :) Proporcje nie są dokładnie sprecyzowane ponieważ przeważnie wszystko robię na oko :) również zależy to od tego jakiej mąki używasz. (Również od porcji) Naleśniki mają mieć konsystencję gęstej śmietany. Mieszam składniki- jajko, mleko... na koniec po trochu dodaję mąkę i mieszam aż dojdę do tej konsystencji. Podobnie z racuchami. Kombinuj :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dziękuję za informację, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń