SKŁADNIKI
pęczek botwinki
jajka
śmietana lub jogurt naturalny
cebula
oliwa
sól pieprz
ziele angielskie
cytryna
PRZYGOTOWANIE
Cebulkę podsmażyć na oliwie. Botwinkę umyć, pokroić i wrzucić do garnka. Zalać wodą i gotować.
Cebulkę wrzucić do gotującej się botwinki. Dodać ziele angielskie, sól pieprz. Pod koniec dodać sok z cytryny.
Jajka ugotować osobno. Podawać na talerz barszcz jajko i zabielić śmietaną lub jogurtem.
Botwina - pobudza apetyt, odkwasza i koi nerwy
bardzo fajny artukuł
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/botwina-pobudza-apetyt-odkwasza-organizm-i-koi-nerwy_37011.html
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/botwina-pobudza-apetyt-odkwasza-organizm-i-koi-nerwy_37011.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz