8 maja 2014

barsz czerwony z botwinką i jajkiem zabielany



SKŁADNIKI 

pęczek botwinki 
jajka 
śmietana lub jogurt naturalny 
cebula 
oliwa 
sól pieprz 
ziele angielskie 
cytryna 

PRZYGOTOWANIE 

Cebulkę podsmażyć na oliwie. Botwinkę umyć, pokroić i wrzucić do garnka. Zalać wodą i gotować.
Cebulkę wrzucić do gotującej się botwinki. Dodać ziele angielskie, sól pieprz. Pod koniec dodać sok z cytryny. 
Jajka ugotować osobno. Podawać na talerz barszcz jajko i zabielić śmietaną lub jogurtem. 




Botwina - pobudza apetyt, odkwasza i koi nerwy


bardzo fajny artukuł


http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/botwina-pobudza-apetyt-odkwasza-organizm-i-koi-nerwy_37011.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz