SKŁADNIKI
3 plastry schabu
1 papryka
1 cukinia
50g mozarelli
1/2 cebuli
oliwa
garść migdałów
łyżka mąki z ciecierzycy
1/2 szklanki wody
sól pieprz
PRZYGOTOWANIE
Zrobiłam 3 rodadki ale to nie jest 1na porcja. Więc:
Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa. Paprykę pokroić na 3 części i 3 z nich obgotować tak żeby się pozbyć skórki (ale nie koniecznie) - poprostu żeby zmiękła żeby dała się zawinąć. Cebulkę posiekać i wrzucić na patelnię, do tego 1/4 część papryki oraz cukinię, podlać troszkę owilą i wodą i dusić. Na koniec wsypać garstkę migdałów.
Gdy papryka (3 części) będzie miękka układamy ją na kotlecie i układamy pokrojoną mozarellę.
i zawijamy w roladki i spinamy wykałaczką.
Roladki układamy na patelni lub garnku podlewamy wodą i ciut oliwy i dusimy. Gdy będą gotowe i miękkie na wodzie która zostanie.... (do szklanki wlewamy wodę- tak z pół szklanki i łyżkę mąki z cieicierzycy i mieszamy) i to wlewamy do wody po roladkach i mieszamy aż sos zgęstnieje i przyprawiamy solą i pieprzem. Roladki wkładamy spowrotem so sosu i dosłownie chwilę jeszcze dusimy.
Na talerz wykładamy warzywa o roladkę i podlewamy ciut sosem i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz