2 marca 2014

roladki w sosie ciecierzycy z cukinią i paptyką




SKŁADNIKI 

3 plastry schabu 
1 papryka 
1 cukinia 
50g mozarelli 
1/2 cebuli 
oliwa 
garść migdałów
łyżka mąki z ciecierzycy 
1/2 szklanki wody 
sól pieprz 

PRZYGOTOWANIE 

Zrobiłam 3 rodadki ale to nie jest 1na porcja. Więc: 

Mięso rozbić tłuczkiem do mięsa. Paprykę pokroić na 3 części i 3 z nich obgotować tak żeby się pozbyć skórki (ale nie koniecznie) - poprostu żeby zmiękła żeby dała się zawinąć. Cebulkę posiekać i wrzucić na patelnię, do tego 1/4 część papryki oraz cukinię, podlać troszkę owilą i wodą i dusić. Na koniec wsypać garstkę migdałów.



Gdy papryka (3 części) będzie miękka układamy ją na kotlecie i układamy pokrojoną mozarellę. 

i zawijamy w roladki i spinamy wykałaczką. 



Roladki układamy na patelni lub garnku podlewamy wodą i ciut oliwy i dusimy. Gdy będą gotowe i miękkie na wodzie która zostanie.... (do szklanki wlewamy wodę- tak z pół szklanki i łyżkę mąki z cieicierzycy i mieszamy) i to wlewamy do wody po roladkach i mieszamy aż sos zgęstnieje i przyprawiamy solą i pieprzem. Roladki wkładamy spowrotem so sosu i dosłownie chwilę jeszcze dusimy. 
Na talerz wykładamy warzywa o roladkę i podlewamy ciut sosem i gotowe. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz