SKŁADNIKI
150g mąki z ciecierzycy
3 jajka
1 wędzona makrela
garść starrego sera żółtego
garść kapusty pekińskiej
szczypiorek
troszkę pokrojonego pora
1/4 masła roślinnego
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
Robimy ciasto. Do miski mąka i masło oraz troszkę soli (miało być żółtko- dodałam całe jajko- ale też wyszło). Wyrabiamy ciasto. Chowamy do lodówki na 15 min.
Przygotowujemy składniki. Drobimy makrelę, oddzielamy z ości . Ścieramy ser żółty, oraz kroimy kapustę szczypiorek i por.
Ciasto rozwałkujemy (trochę mi się rwało- może przez to że to moje pierwsze styczności z mąką z ciecierzycy, i przekładamy do formy. Podpiekamy. W tym czasie ubijamy 2 jajka.
Gdy się ciasto podpiecze, wyciągamy je z piekarnika i wylewamy ubite jajka
i układamy składniki .... można dowolne nie koniecznie te co ja wybrałam :)
Tak wkładamy dalej do piekarnika i pieczemy jeszcze chwilę.
Chyba Ci się oświadczę!
OdpowiedzUsuńhahaha spoko :))
OdpowiedzUsuń