SKŁADNIKI
fasola
warzywa do zupy (marchewka, cebula, pietruszka)
kostka rosołowa (kawałeczek)
łyżka mąki z ciecierzycy
łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE
Fasolę dzień wcześniej namoczyć. Na drugi dzien odcedzić ją, i zalać w garnku świeżą wodą, posolić i gotować. Dodać warzywa i kawałek kostki rosołowej. Ostrożnie z marchewką i pietruszką bo gotowane mają wysoki IG. Ale jeśli damy małą marchewkę i małą pietruszkę na garnek zupy będą miały niski ładunek.
Gdy warzywa i fasola zmiękną, robim zasmażkę do zupy. Na patelnię łyżkę oliwy (może 2) i dodajemy mąkę z ciecierzycy i mieszamy. Troszkę się podsmaży i - wlewamy do zupy i mieszamy. Doprawiamy do smaku i gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz