24 lutego 2014

mielony z kaszą gryczaną i podgrzybki


SKŁADNIKI 

kasza gryczana 
1-2 liść sałaty
mięso mielone (tyle ile chcemy kotletów) 
cebula oliwa 
jajko 
grzyby (u mnie podgrzybki ze słoiczka) 

PRZYGOTOWANIE 

Kaszę gryczaną ugotować. Mięso mielone wymieszać z jajkiem. Dodać wcześniej podsmażoną cebulkę i dodać sól i pieprz. Kotlety uformować i uzmażyć. 
Gdy będą gotowe można wszystko układać na talerz. 

 

2 komentarze:

  1. Nie wiedziałam że kasza gryczana jest dozwolona...a tak ją lubię i przestałam ją jadać ze względu na wysokie IG jakie wynalazłam w internetowych tabelach

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza gryczana ugotowana ma niski/średni IG - ja bym go podporządkowała na średni. żródło http://indeks.glikemiczny.pl/tabela.php chociażby :) ale wiadomo- węgle jeszcze wchodzą w grę :) wsyztsko z głową :)

    OdpowiedzUsuń