SKŁADNIKI
pierś z kurczaka
przyprawy
mozarella
fasolka szparagowa
szczypiorek
papryka
masło (u mnie pilos czosnkowe z lidla)
przyprawy
mozarella
fasolka szparagowa
szczypiorek
papryka
masło (u mnie pilos czosnkowe z lidla)
PRZYGOTOWANIE
Pierś z kurczaka nacinamy przyprawiamy tym czym lubimy i dodajemy w "przegródki" masło czosnkowe oraz plasterki kawałeczki mozarelli.
Pierś przenosimy na patelnię i lekko dusimy przez chwilkę na odrobinie oleju pod przykryciem.
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy pierś w małym naczyniu żaroodpornym, na wierzch układamy plasterki papryki. Przykrywamy i zostawiamy na 15 min w ok 200 stopniach. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie. Ja gotuję warzywa na parze w tym też fasolę.
Gdy fasola zmnięknie podajemy ją na talerz wraz z piersią. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Gotujesz czasem coś z tofu?
OdpowiedzUsuńwłaśnie nie... zbieram się do tofu ale jakoś ciężko mi się przekonać... może najwyższa pora :)
OdpowiedzUsuńW takim razie kibicuję :)
OdpowiedzUsuńczy mogłabyś podawać gramaturę produktów? Jeśli nie ważysz dla siebie to chociaż tak mniej więcej
OdpowiedzUsuńPyszne danie. Polecam
OdpowiedzUsuń