26 czerwca 2016

pierś z kurczaka z mozarellą i fasolka szparagowa




 SKŁADNIKI

 pierś z kurczaka
przyprawy
mozarella
fasolka szparagowa
szczypiorek
papryka
masło (u mnie pilos czosnkowe z lidla)





PRZYGOTOWANIE


Pierś z kurczaka nacinamy przyprawiamy tym czym lubimy i dodajemy w "przegródki" masło czosnkowe oraz plasterki kawałeczki mozarelli.   
Pierś przenosimy na patelnię i lekko dusimy przez chwilkę na odrobinie oleju pod przykryciem. 
Do rozgrzanego piekarnika wkładamy pierś w małym naczyniu żaroodpornym, na wierzch układamy plasterki papryki. Przykrywamy i zostawiamy na 15 min w ok 200 stopniach. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie. Ja gotuję warzywa na parze w tym też fasolę. 

Gdy fasola zmnięknie podajemy ją na talerz wraz z piersią. Całość posypujemy szczypiorkiem. 

Smacznego! 




5 komentarzy:

  1. właśnie nie... zbieram się do tofu ale jakoś ciężko mi się przekonać... może najwyższa pora :)

    OdpowiedzUsuń
  2. czy mogłabyś podawać gramaturę produktów? Jeśli nie ważysz dla siebie to chociaż tak mniej więcej

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne danie. Polecam

    OdpowiedzUsuń