18 stycznia 2015

filet w ziołach z warzywami na parze



SKŁADNIKI 

filet z kurczaka 
brukselka 
brokuły 
(pozwoliłam sobie na kawąłeczek marchewki) 
gotowana ma wysoki IG jednak w tym przypadku niski ładunek 
ząbek czosnku 
koperek 
sok z cytryny
oliwa
 

PRZYGOTOWANIE 

Filet z kurczaka podzielić na plastry. Posiekać czosnek z koperkiem. Można dodać inne zioła wg uznania. Do miseczki posiekane zioła z czosnkiem i dodać sok z połówki cytryny i troszke oliwy. Tym natrzeć mięso. Ja je podsmażyłam na patelni. 



Parowar. Kocham to urządzenie :) 

Do górnej części układamy warzywka.  Chwila i gotowe :) 

Pod koniec położyłam mięso żeby było ciepłe i jeszcze doszło. 


Gdy wszysko będzie gotowe. Na talerz i smacznego :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz