8 września 2014

pieczona szynka z czosnkiem



 SKŁADNIKI 

porcja szynki 
przyprawy do mięsa
liście laurowe 
ziele angielskie 
majeranek
zioła prowansalskie 
czosnek 
oliwa 







 PRZYGOTOWANIE 

Mięso nakłuwam nożem i wciskam w te " dziurki " ząbki czosnku. Mięso obsypuję w przyprawach do mięsa, dodaję zioła (można zostawić na noc) podewam troszkę oliwą i wodą i w naczyniu żaroodpornym wstawiam do piekarnika. 
Piekę w ok 200 stopniach z 2 godz... zależy od piekarnika. Tak żeby mięsko się udusiło i upiekło. 

Po wyjęciu można zjeść plastry z surówką na obiad :) lub na zimno - na kanapkę czy do śniadania kolacji... 

Świetne rozwiązanie dla alternatywy chemicznych wędlin sklepowych :) 

wiesz co jesz :) SMACZNEGO ! 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz