pomysł zaczerpnięty z grupy IO
ciekawy szybki i prosty :)
SKŁANIKI
mąka z ciecierzycy
sól
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
woda
chili
PRZYGOTOWANIE
Ja robiłam to na garści :) Trochę mąki trochę soli chili oraz woda stopniowo i mieszamy mikserem żeby wyszła gęstość gęstej śmietany.
Smażymy na oliwie chwilę i gotowe :)
Fajne i ciekawe polecam
Fajne wyszły te podpłomyczki, takie puchate.
OdpowiedzUsuńi smaczne :) u mnie poszły z twarogiem rzodkiewką i ogórkiem ze śmietaną :)
OdpowiedzUsuńCoś podobnego jadam na śniadanie tyle, że w formie naleśnika.
OdpowiedzUsuńczy mąkę z ciecierzycy można zastąpić jakąś inną bezglutenową mąką?
OdpowiedzUsuńTak można. Tylko trzeba kombinować z konsystencją ... Bo inaczej sie będzie miała np orkiszowa do gryczanej. Ale warto kombinować :)
OdpowiedzUsuń