6 czerwca 2014

podpłomyki z mąki z ciecierzycy


pomysł zaczerpnięty z grupy IO 

ciekawy szybki i prosty :) 


SKŁANIKI 

mąka z ciecierzycy 
sól
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 
woda 
chili 

PRZYGOTOWANIE 

Ja robiłam to na garści :) Trochę mąki trochę soli chili oraz woda stopniowo i mieszamy mikserem żeby wyszła gęstość gęstej śmietany. 

Smażymy na oliwie chwilę i gotowe :) 

Fajne i ciekawe polecam 

5 komentarzy:

  1. Fajne wyszły te podpłomyczki, takie puchate.

    OdpowiedzUsuń
  2. i smaczne :) u mnie poszły z twarogiem rzodkiewką i ogórkiem ze śmietaną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Coś podobnego jadam na śniadanie tyle, że w formie naleśnika.

    OdpowiedzUsuń
  4. czy mąkę z ciecierzycy można zastąpić jakąś inną bezglutenową mąką?

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak można. Tylko trzeba kombinować z konsystencją ... Bo inaczej sie będzie miała np orkiszowa do gryczanej. Ale warto kombinować :)

    OdpowiedzUsuń