6 czerwca 2014

kasza gryczana z mintajem i sosem pieczarkowo śmietanowym




SKŁADNIKI 

kasza gryczana 
sól 
pieczarki 
śmietana 
koperek 
szczypiorek
filety rybne 
przyprawa do ryb
masło klarowane lub coś ...oliwa... 

PRZYGOTOWANIE 

Kaszę gryczaną gotujemy. Pieczarki kroimy i wrzucamy do garnka i dodajemy troszkę masła klarowanego i dusimy. Osobno trzeba posypać rybę przyprawami i troszkę masła klarowanego i dusimy pod przykryciem na wolniutkim ogniu. Pieczarki gdy już będą uduszone posypujemy szczypiorkiem i koperkiem i zalewamy śmietaną juz nie gotując. Mieszamy. 
Gdy rybka będzie i kasza...  gotowa- układamy na talerz :) 


2 komentarze:

  1. Już nie będzie więcej przepisów?:(

    OdpowiedzUsuń
  2. będą będą :) miałam mały przestój - ale już się powoli zbieram do kolejnych podejść dokumentowania tego co jem ;)

    OdpowiedzUsuń