4 czerwca 2014

brązowy ryż z kalafiorem i cukinią



 SKŁADNIKI 

cukinia 
kalafior 
szczypiorek 
sól 
oliwa 
czosnek 
ryż brązowy 
natka pietruszki 

PRZYGOTOWANIE 

Niezwykle proste szybkie i delikatne danie. 
Ryż gotuję osobno w osolonej wodzie. W osobnym garnku- pokrojona w kosteczkę cukinia i kalafior podlewam ciut oliwą i duszę pod przykryciem. Troszkę soli i z 2 ząbki czosnku. Od czasu do czasu trzeba zamieszać. 
Potem trochępokrojonego szczypiorku i natki pietruszki. Gdy warzywa zmiękną - gotowe! 
Na talerzu robię "pierścień" z ryżu a do środka dodaję warzywa i ....SMACZNEGO :) 

Proste niesamowicie i smaczne lekkie danie.
polecam :)) 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz