22 marca 2014

koltety z bakłażana i kaszy gryczanej i szparagi



 SKŁADNIKI 

kawałek bakłażana 
garść kaszy gryczanej 
sól 
jajko 
przyprawa chili 
kawałeczek pora 
2 łyżki mąki gryczanej 

szparagi i pół łyżki masła 


PRZYGOTOWANIE 

Kaszę ugotować. Mi została z poprzednich dań - więc wykorzystałam to co zostało :). Odkroiłam kawałek bakłażana, obrałam i wrzuciłam do blendera robota z jajkiem i mix. Dodałam to do kaszy, pokroiłam troszkę pora i zagęściłam niecałymi 2ma łyżkami mąki gryczanej i troszkę soli. Na patelnię oliwę i formujemy kotleciki i smażymy. Na wierzch posypać troszkę chili. 
Szparagi obrać umyć ugotować w osolonej wodzie. 
Gdy wszytko będzie gotowe - na talerz i polałam szparagi masełkiem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz