SKŁADNIKI
fasola biała
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz czarny
sól
majeranek
pół cebuli
(mała marchewka ale nie koniecznie)
pomidory lub salsa
2 łyżki mąki gryczanej
oliwa
PRZYGOTOWANIE
Fasolę dzień wcześniej trzeba namoczyć. Na następny dzień wrzucamy fasolę do garnka zalewamy wodą solimy i gotujemy. Dodajemy przyprawy- zielę angielskie, liście laurowe pieprz, majeranek i gotujemy.
Podsmażamy cebulkę i dodajemy do fasoli.
Gdy fasola będzie miękka dodajemy pomidory lub trochę salsy i gotujemy a w tym czasie na patelnię troszkę oliwy i 2 łyżki mąki gryczanej o robimy zasmażkę. Gdy się zarumieni dodajemy do fasoli i mieszamy. Jeszcze chwilę gotujemy ciągle mieszając.
super przepis, na pewno skorzystam. Cieszę się, że odkryłam Twojego bloga, też mam insulinooporność i Twoje przepisy pomogą mi urozmaicić moją kuchnię.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się na coś przydaję ;)
OdpowiedzUsuńPrzepisy zawsze można modyfikować wg siebie :) można dodać mięso, lub swoje przyprawy- chętnie poczytam w komentarzach - jeśli byłoby coś fajnego- zmodyfikuję spróbuję i wstawię :)