3 lutego 2014

pulpety w sosie śmietanowo koperkowym z brokułami



SKŁADNIKI 

mięso mielone, jajko, brokuły, mąka orkiszowa, kostka rosołowa, koperek, śmietana

PRZYGOTOWANIE 

Mięso mielone mieszamy z jajkiem i solą i pieprzem. Robimy pulpety i wrzucamy je na wrzącą wodę. Dodajemy kostkę. Gotujemy pod przykryciem. Osobno gotujemy brokuły. Przygotowujemy sos.
Trochę śmietany, mąka gryczana i mieszamy i dodajemy to do wody z pulpetami. Od czasu do czasu mieszamy aż zgęstnieje. Dodajemy świeży posiekany koperek. 
 ..i gotowe 


3 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają :) pysznie!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, do tego brązowy ryż by mi pasował ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Można wszytsko czego dusza zapragnie a raczej IG pozwoli ;)

    OdpowiedzUsuń