SKŁADNIKI
25dag mięsa wieprzowego chudego
25 dag filetów z kurczaka
25 dag wątróbek drobiowych
sół, pieprz, imbir, kieliszek koniaku (ja dałam śliwowicę)
garść płatków migadłowych
2 jajka
liść laurowy
tymianek rozmaryn świeży
czosnek
PRZYGOTOWANIE
Mięso ugotować dodać liść laurowy sól pieprz. Gdy będzie gotowe wyciągamy z wody trzeba je przepuścić przez maszynkę. (ja wrzuciłam w blender) dodać żółtka przyprawy imbir,tymianek rozmaryn, płatki migdałowe czosnek i koniak (ja śliwowicę) i mix- blender
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do mięsa.
Rynienkę wysmarować masłem i posypać bułką żeby nie przywierało, i wykładamy mięso. Zapiekamy 1h w 200stopniach
Dziękuję Justynie Bereśniewicz za inspirację :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz