4 lutego 2014

pasta al forno



SKŁADNIKI 

makaron (najlepiej pełnoziarnisty- ja kupiłam pierwszy raz ten co na foto bo nie było mojego...)
mielone, jajko, sól, pieprz, cebula, oliwa, pomidory, szynka, ser żółty,


PRZYGOTOWANIE 

- makaron (gotujemy mniej niż aldente)
- mielone+jajko+ sół+ pieprz (robimy kulki i podsmażamy trochę
- podsmażamy cebulkę i dodajemy pomidory i robimy sos (sól pieprz)
- ścieramy ser na tarce i kroimy szynkę w paseczki

do naczynia układamy
makaron, kulki mięsa, ser sos szynka i 2gi raz to samo.
i w piekarnik na 40min - 1h +- każdy swój piekarnik zna na 220stopni.
smacznego






 wyżej widać porcję sporą ale robiłam dla kilku osób. Nasza porcja ze względu na mieszankę węglowodanów, makaron... powinna być niewielka :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz