Miałam ochotę na kapustę i na paprykę i pomyślałam sobie - czemu by nie połączyć tych składników... co ciekawego by wyszło ... efekt całkiem ciekawy
SKŁADNIKI
olej kokosowy
kapusta młoda
papryka
cebulka czewona i biała
przyprawy
sól pieprz
liście laurowe
świeża natka pietruszki i koperek
cząber
ziele angielskie
łyżka koncentratu
(swoje przyprawy wg gustu)
PRZYGOTOWANIE
Kapustę obgotowałam, wylałam wodę i dusiłam na wolnym ogniu. Dodałam podsmażone cebule na oleju kokosowym :) jestem w nim zakochana!
Pokrojoną paprykę wrzuciłam do kapusty oraz zioła przyprawy łyżka koncentratu i zalałam troszkę wodą. Dusiłam aż wszystko zmiękło i przeszło sobą.
Tym razem miałam ochotę na wegetariańską wersję ale można dodać mięsko czy wędlinę i będzie bardziej syta wersja potrawy. Wszytsko wg upodobania i kreatywności :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz