5 marca 2017

ciasto z czarnej fasoli bez mąki i cukru bez glutenu



kupiłam czarną fasolę ... namoczyłam na noc i kolejnego dnia rano szukałam w sieci inspiracji do niej z myślą o sałatce itp dopóki nie natrafiłam na ciekawy przepis 
prosty i szybki !!!! mega szybki! czyli tak jak lubię - wrzuć wymieszaj i gotowe :) 
przepis podobny ale ja go nieco zmodyfikowałam i - POLECAM! 

ok 400g fasoli (ugotowanej)
3 jajka 
4 łyżki kakao lub karobu 
ok 50-70g ksylitolu
2 łyżki oleju kokosowego
szczypta soli (na czubek łyżeczki)
orzechy 

fasolę jajka i olej musimy potraktować blenderem :) później dodajemy kakao i ksylitol i sól 
wylewamy wymieszane ciasto na formę i posypujemy orzechami (u mnie wersja hardcore bo mieszakna z suszonkami ;) 

pieczemy w 180stopniach ok 20 min 

ciasto jest mięciutkie i nie jest suche! nie spodziewałam się ale jestem mile zaskoczona :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz