20 maja 2015

Fasolka w ponidorowo czosnkowym sosie


SKŁADNIKI 

fasola 
Sos pomidorowy z czosnkiem 
Liść laurowy 
Zioła prowansalskie
Przyprawy deluxe 
Ziele angielskie 
Sól morska 
Pieprz 
Mąka z ciecierzycy 
Oliwa 
Czosnek 


Przygotowanie 

Dzień wcześniej naliczyłam fasole w wodzie. Na drugi dzień opłukałam ją i w gotowałam w świeżej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim i czosnkiem. Gdy zmiękła dodałam sos pomidorowy z czosnkiem oraz przyprawy i jeszcze gotowałam. 
Na patelni trochę oliwy i 2lyzki mąki z ciecierzycy i zeszklilam ją.... Taką zasmażkę dodałam do fasoli i jeszcze poddusilam co jakiś czas mieszając. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz