20 stycznia 2015

filety z kurczaka z kalafiorem na parze



SKŁADNIKI 

filet z kurczaka 
kalafior 
sól 
zioła prowansalskie 
pieprz cytrynowy 
 oliwa 


PRZYGOTOWANIE 

Niezwylke szybkie. Filet kroimy. Do miseczki łyżka oliwy, zioła i pieprz. Obtaczamy filet w ziołach. 
Do garnka układamy kalafior i filet. Przykrywamy i duzimy na parze.  



Gdy będzie gotowe (ok 20min u mnie) i na stół. Ja dodałam do tego surówkę :)



4 komentarze:

  1. Coś czuję, że będę tu częstym gościem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super. Badzo się cieszę - będzie raźniej :) zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Znalazłam ten blog wczoraj w nocy. Przypadkiem. To chyba był strzał w dziesiatkę. Nie mam kompletnie wyobraźni kulinarnej, plus jestem leniwa, a tu wszystko takie idiot's friendly. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. I o to właśnie chodzi. Żeby nie kombinować masterchefa tylko prosto jak chłopu na miedzy hahahaha pozdrawiam :)))))))

    OdpowiedzUsuń