1 lutego 2014

pizza z pieczarkami




SKŁADNIKI 

300g mąki orkiszowej, ok 50-10g drożdzy, oliwa, sól, pieprz,  woda, ser żółty, pieczarki, pomidory, cebula, bazylia


PRZYGOTOWANIE 

Drożdże mieszamy z odrobiną wody i ciut mąki i czekamy aż ruszą. Dodajemy mąkę, sól, łyżkę oliwy i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. 
Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry i blenderujemy. Podsmażamy cebulkę i dodajemy pomidory i przyprawiamy i robimy sos. Gdy ciasto urośnie, rozwałkowujemy i przekładamy na blachę. Smarujemy sosem, posypujemy serem, pieczarkami. Można dodawać dowolne składniki (zgodne z IO)
Przyprawiamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15-20min. 
Posypujemy świeżą bazylią. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz