4 lutego 2014

karkówka z sosem grzybowym


SKŁADNIKI 

Grzyby (tutaj suszone), karkówka, wegeta, mąka orkiszowa., czosnek, liść laurowy, przyprawy 

PRZYGOTOWANIE 

Karkówkę obtoczyć w przyprawach włożyć do naczynia, dodać czosnek i liście laurowe. Dodać ciut oliwy i wody i piec ok 1godz w 220stopniach 

Grzyby zalać wodą i gotować. Gdy "spuchną" chwilę się pogotują i odcedzić. Na dno garnka cebula - oliwa i podsmażyć ją. Dodać grzyby i chwilę dusić. W tym czasie do szklanki trochę wody, wegety i mąki orkiszowej i mieszamy. Dodajemy to do grzybów z cebulką i mieszamy aż zrobi się sos. Gdy karkówka będzie gotowa kładziemy ją na talerz i dodajemy grzybki z sosem :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz