AUTOR PIOTR PIELAK
50 gram kaszy gryczanej ( waroznej jeszcze na sucho ) Ugotowanej aldente. Dwie lub trzy papryczki peperowni njalepiej w Róznych kolorach ( papryczka nie jest konieczna, ale ja nie sole za to jadam na ostro ) kilka pomidorków małych , ale większych niż koktailowe, pokrojonych w ćwiartki, trochę slodkiej , czerwonej lub zielonej papryki pokrojonej w kostkę, dwie łyzki oleju lnianego , Ogotowane 180 gram piersi z indyka. Ja kroję w paseczki bo tak lubię. Na pierś mam patent, żeby nie była sucha, już go opisywałem - Sporo świerzo mielonego pieprzu. Kaszę mieszam z warzywami i olejem. Mięso możemy tez ostatecznie zmieszac w formie takije potrawki, lub jak na zdjęciu oddzielnie, jak kto woli ...
Patent na pierś :
Gotujemy wode Tyle żeby porządnie nam zakryła utopioną pierś. Gotujemy wode z przyprawami: Liść laurowy, pieprz kostką rosołową, lub warzywami jak kto woli. Pierś krótko marynujemy ( 15- 20 minut ) w soku z cytryny z odrobiną soli. Jak woda zacznie isę gotowac to przyprawy warzywa trochę dobrze pogotować - z 10 minut. Wyłączamy gaz i do wrzątku wrzucamy nasza pierś = na 20 minut... Pierś z indyka musi byc w mniejszym kawałku , mniej więcej wielkosci piersi z kurczaka, poniewaz ten sma przepis dotyczy gotowania piersi z kurczaka.
dzięki PIOTREK
Przy insulinooporności kostki rosołowe to strzelanie sobie w kolano
OdpowiedzUsuń