SKŁADNIKI
2 plastry schabu
garść pokrojonych pieczarek
soczewica
pomidory lub salsa pomidorowa
sól pieprz
kurkuma
papryczka chili
imbir
PRZYGOTOWANIE
Soczewicę dzień wcześniej namoczyć. Na nastęony dzień zalewamy ją świeżą wodą i gotujemy.
Plastry schabu rozbijamy tłyczkiem. Pieczarki szybko podsmażyć na patelni- ale niewiele. Plastry podzielić na pół żeby wyszły 4 małe kotlety i układamy na nie pieczarki. Solimy i pieprzymy.
Zwijamy je w roladki i spinamy wykałaczką i układamy na patelni lub garnuszku. Zalewamy pomidorami (gotowe lub zmiksowane) i przyprawiamy. Kurkuma, imbir, sól. Dodajemy troszkę papryczki chili.
I przykrywamy i dusimy.
Pod koniec dodajemy odcedzoną soczewicę. I jeszcze chwilkę dusimy.
Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz