1 marca 2014

roladki schabowe i soczewica




SKŁADNIKI 

2 plastry schabu 
garść pokrojonych pieczarek 
soczewica
pomidory lub salsa pomidorowa 
sól pieprz 
kurkuma
papryczka chili 
imbir 
PRZYGOTOWANIE 
Soczewicę dzień wcześniej namoczyć. Na nastęony dzień zalewamy ją świeżą wodą i gotujemy. 
Plastry schabu rozbijamy tłyczkiem. Pieczarki szybko podsmażyć na patelni- ale niewiele. Plastry podzielić na pół żeby wyszły 4 małe kotlety i układamy na nie pieczarki. Solimy i pieprzymy. 
Zwijamy je w roladki i spinamy wykałaczką i układamy na patelni lub garnuszku. Zalewamy pomidorami (gotowe lub zmiksowane) i przyprawiamy. Kurkuma, imbir, sól. Dodajemy troszkę papryczki chili. 
I przykrywamy i dusimy. 



Pod koniec dodajemy odcedzoną soczewicę. I jeszcze chwilkę dusimy. 

Gotowe :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz